Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

23-Jan-2023

Maak kennis met: Sonja

Door een chronische ziekte zat ik een lange periode thuis, iets was moeilijk te accepteren was omdat ik graag wat wil bijdragen, net als een ieder! Na 2 jaar besloot ik om te kijken wat ik wel lichamelijk aan kan en wat voor werk dan bij mij past. 

Ik kom oorspronkelijk uit de zorg, dus ik zou daarin iets willen betekenen. Toen kwam ik bij de GGD te werken voor de Coronalijn. Dit was een eerste stap om weer aan het werk te gaan. Het beviel me prima, ondanks mijn ziekte! Ik kon flexibel mijn uren inplannen en werkte alleen maar vanuit huis. Doordat Corona na 1,5 jaar zo erg afnam, raakte ik noodgedwongen mijn baan kwijt maar heb ik een doorstroom kunnen maken naar financiële sector, het bankwezen. Helaas kwam ik er al erg snel achter, dat dit niet bij mij paste, voor mij was het allemaal te formeel qua communicatie en bedrijfscultuur en besloot ik op zoek te gaan naar iets wat ik juist zo leuk vind, weer terug naar de zorg.Zo plots zag ik een leuke plannersfunctie van de Care4 Group staan en besloot ook direct te reageren, ik zag mij er al helemaal zitten. Vanaf het begin ben ik open geweest over mijn ziekte en merkte ik al gauw dat er tal van mogelijkheden waren bij de Care4 Group en dat het geen issue zou zijn. Vanaf november 2022 ben ik werkzaam als planner op het kantoor in Groningen en heb het super naar mijn zin, in dit superleuke team en in dit mooie bedrijf. Ik ben nog steeds blij dat dit bedrijf en het team het zag zitten met mij! Wanneer ik zover ben zijn er zelfs doorgroeimogelijkheden, dat betekent veel moois in het vooruitzicht want deze mooie kansen grijp ik natuurlijk met beide handen aan.

Wat houdt mijn werk in? Ik ben een planner bij Regio Noord, dit ter ondersteuning van onze intercedenten. Ik ben nu vooral bezig met de aanvragen voor zorgpersoneel, om de openstaande diensten in te vullen, de nieuwe aanvragen voor diensten uit te zetten in onze systemen, en indien mogelijk de juiste flexkrachten te koppelen aan de diensten die ze kunnen werken. Ook heb ik met regelmaat contact met medewerkers en klanten. We denken oplossingsgericht en dragen bij aan de zorg door kwalitatief personeel in te zetten.

Elke dag leer ik weer wat nieuws, en dat maakt het nog steeds uitdagend, we willen natuurlijk allemaal hetzelfde en dat is goede zorg leveren. Ik ben er al achter dat de ene dag zeker niet de andere is, soms is het wat rustiger zodat ik nog steeds dingen kan leren, lezen en kan uitzoeken, en de andere dag staat de telefoon roodgloeiend en stroomt de mailbox non stop vol. Dan is het hard werken maar ook dat houdt het uitdagend en leuk. Ik haal graag alles eruit wat in de mogelijkheden ligt, dan sluit ik de dag met een fijn gevoel af.

Gelukkig heb ik naast dit werk ook nog een heerlijk leven. Ik ben getrouwd en we hebben twee tiener zonen Mike (16) en Kevin (14), ook hoort hier nog een lieve bordercollie bij. Zelf ben ik graag onder de mensen, en we gaan dan zo nu en dan ook heerlijk een avondje weg. Maar een borreltje met vrienden/familie en een spelletje mag ook niet ontbreken op zijn tijd. Ik ben ook gek op koken en bakken, en daarom vind ik het ook erg gezellig als vrienden of familie komen eten. 

Ondanks dat ik heel graag mensen om me heen heb geniet ik op zijn tijd ook wel even van eigen tijd, dan lig ik lekker op de bank voor de tv onder het genot van een leuke meiden serie of een leuke film. En ook al heb ik vaak gezellige drukke weekenden, ik vind het ook altijd weer fijn te weten dat ik maandag weer mag werken met mijn leuke collega’s op kantoor. Gezellig even bijkletsen en een bakkie koffie erbij en dan verder over op de orde van de dag. 

Sonja Lange

Planner Care4 Group