Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

14-Jan-2022

In de schoenen van: verzorgende-IG Emy

“Ik heb ontdekt dat ik geboren ben om een zuster te zijn. Ik hou van mijn werk!”

Ik had nooit gedacht dat ik ooit in de zorg zou gaan werken. Voor mijn carrièreswitch was ik leidinggevende bij een bekend fastfood restaurant. 

Toen ik zwanger was van mijn jongste zoon (11 jaar nu) kreeg ik een aangezichtsverlamming. De rechterkant van mijn gezicht is tot heden verlamd. Het was een zware periode zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb toen ontslag moeten nemen want mijn gezicht kon de drukte niet aan. 

Ik ben toen een tijdje werkloos geweest en besloot om een opleiding niveau 2 te starten in de zorg. Daarna ben ik mijn eigen opvang begonnen thuis, maar het voelde alsof ik iets miste. Via vrienden heb ik toen gesolliciteerd voor de BBL opleiding niveau 3. Ik behaalde mijn diploma en het voelde meteen goed. Ik kon meeleven met de cliënten, hun gevoel, hun pijn/ het gevoel van loslaten en het meeste overgeven aan een ander. 

Ik heb ontdekt dat ik geboren ben om een zuster te zijn. Ik hou van mijn werk! Als verzorgende-IG voel ik me goed en zit ik lekker in mijn vel. Ik ben gek op wonden (geen psychopaat 😉) maar ik wil er wel graag alles over weten en ze met alle aandacht verzorgen. Een praatje maken met de cliënten vind ik ook erg belangrijk en dat doe ik daarom ook met alle liefde.

“Daar was ik dan, klaar voor een nieuwe uitdaging.” 

Eigenlijk werd ik door een vriendin gepusht om zzp werk te gaan doen naast mijn vaste baan. Ze heeft me toen de Care4 Group aangeraden als bemiddelingsbureau. In 2019 ben ik daar de samenwerking aangegaan en tot nu toe heb ik daar geen spijt van. Ik hou van afwisseling en dat kan makkelijk via de Care4 Group. Er is altijd werk zowel intra- als extramuraal.  Ik kan altijd bellen (tijdens kantoor uren 😉), word vriendelijk geholpen en als er iets is wordt er gelijk een oplossing voor gezocht.  

Naast een druk werkleven als verzorgende-IG ben ik moeder van twee knappe jongens waarvan eentje al op zichzelf woont. Mijn leven is nooit saai. Ik zou me nu niet in kunnen denken om iets anders buiten de zorg te gaan doen!