Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

15-Sep-2021

IN DE SCHOENEN VAN: Nick Reuvers

‘De verwachtingen die ik had, hebben jullie overtroffen.’

Sinds dit jaar bemiddelen wij met veel plezier zorgtopper Nick. Nick is 21 jaar oud en is werkzaam als zzp verzorgende-IG. Vijf jaar geleden heeft hij zijn passie voor de gezondheidszorg ontdekt. Graag nemen wij jou mee in zijn verhaal. 

 

Waar is het voor jou begonnen?

“Ik wou altijd heel graag in de detailhandel werken, tot mijn moeder vroeg of ik eens wou meelopen bij de zorglocatie waar ze werkzaam is. Na mijn instemming heeft zij gelijk geregeld dat ik twee ochtenden mocht meelopen. De ouderenzorg trok mij gelijk aan, dit is de reden geweest dat ik in 2016 ben begonnen met de studie verzorgende-IG.’’ 

Hoe is jouw loopbaan toen van start gegaan?

“Gedurende (en na) mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan met somatische-, PG- en revalidatie afdelingen binnen de ouderenzorg. Maar ik heb het gevoel dat er meer uitdaging voor mij is binnen de gezondheidszorg. In september start ik met de opleiding Verpleegkunde. Ik kies ervoor om verder te leren omdat ik extra verdieping zoek in mijn werk. Ook heb ik kennis opgedaan die ik als VIG niet mag uitvoeren, maar wel graag wil uitvoeren.”  

Wat maakt jouw beroep zo speciaal?

“De dankbaarheid die je ervoor terug krijgt is waardoor ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Het zijn de simpele praatjes, het gemist worden als je er niet bent, en de waardering voor wat je doet”, aldus Nick. “Ook als zzp’er is het mogelijk om een band op te bouwen met cliënten en bewoners zodra je ergens wat vaker komt. Dát, plus de combinatie met veel ervaring opdoen is waarom werken als zzp’er zo goed werkt. Ik leer onder andere verschillende werkwijzen en meerdere doelgroepen kennen. Daarnaast kan ik echt de tijd nemen voor de bewoner/cliënt omdat ik geen extra taken heb, die je wel hebt als je in een team werkt.” 

Sinds dit jaar heb je er voor gekozen om door ons bemiddeld te worden, hoe ervaar je dit?

“Wat ik zo fijn aan de Care4 Group vind is dat er echt wordt geluisterd naar behoeftes, of als ik gewoon iets kwijt wil. Daarnaast wordt er gevraagd hoe het met me is, hoe mijn werkdagen zijn en krijg ik diensten toegestuurd op basis van mijn beschikbaarheid. Als zzp’er is het erg prettig dat jullie naast bemiddeling ook het administratieve gedeelte op jullie nemen. Doordat ik dit uit handen kan geven heb ik veel tijd die ik elders kan besteden. Tot slot vind ik het heel leuk dat de kantoren in Zwolle en Groningen samen voor mij bemiddelen.” 

Omdat Nick nieuw was in de zzp wereld wist hij niet zo goed wat hij kon verwachten van een bemiddelingsbureau. Nick: “de verwachtingen die ik had, hebben jullie overtroffen” en hij vervolgd lachend: “jullie kijken zelfs of ik niet te veel werk, omdat ook ik rust momenten moet pakken”.

Waar kunnen we jou over een paar jaar vinden?

“Over een paar jaar hoop ik verpleegkundige te zijn in de ouderenzorg, het blijft voor mij de leukste doelgroep en daar zit mijn passie. Daarnaast sluit ik ook niet uit om nog verder door te studeren in de richten van psychologie of GGZ.” 

Wij steunen Nick met veel plezier in zijn verdere loopbaan. Tot slot vroegen we aan Nick of hij ons zou aanraden aan andere zorgtoppers, waarna zijn antwoord was: “absoluut!”.