Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

01-Mar-2023

In de schoenen van Gertruud

‘Een mooi afwisselend leven heb ik en daar geniet ik van!’ 

Met veel plezier werk ik alweer bijna zeven jaar voor de Care4 Group en met name in de thuiszorg bij Zonnehuisgroep Noord. Ik heb een klein contract omdat ik meerdere banen heb. Vroeger heb ik de HBO Verpleegkunde opleiding gedaan en gewerkt in met name de revalidatie. Dat boeide me ontzettend. Ik werd leidinggevende in een revalidatiecentrum in Utrecht.

In 1996 verhuisden we met onze melkveehouderij naar Groningen en vond ik weer werk in de revalidatie. Er werden vier kinderen geboren en na de geboorte van onze jongste zoon, was het werk niet meer te combineren met het gezin, de boerderij en de afstand tot de school. Dus ik stopte met zorgen als professional.

Toen ook onze jongste zoon naar school ging, kwam het op ons pad om gastouder te worden van onze eigen gastouderopvang Tempelsheem op onze boerderij. Een mooie combinatie van zorgen voor kinderen en ons eigen gezin en bedrijf. Het ‘zorgen voor’ zit in me! Dit doe ik nu al ruim 15 jaar op de maandag en de dinsdag.

In 2016 besloot ik om te kijken wat mijn mogelijkheden waren op de arbeidsmarkt met mijn diploma en ervaringen omdat het toen met ons eigen bedrijf niet zo goed ging… Via de Care4 Group kon ik eerst aan de slag als helpende (niveau 2). Mijn BIG-registratie was namelijk verlopen, ik was 13 jaar uit de zorg geweest… Wel kon ik zo mooi weer even wennen aan het feit dat ik een baan buitenshuis had: “de deur thuis achter me dicht trekken”.  

Al snel liep ik er tegenaan dat ik een aantal handelingen niet mocht uitvoeren als helpende, terwijl ik ze eigenlijk wel kon natuurlijk. Via de Care4 Group heb ik een cursus gevolgd om de technische handelingen weer te leren en zo mocht ik voortaan werken op niveau 3 als verzorgende- IG, iets wat me tot op de dag van vandaag heel goed bevalt.

Het mooie aan het werk in de thuiszorg is zorgen voor mensen in hun eigen omgeving, met de hulpmiddelen die er voor handen zijn. Soms is het een soort speurtocht om op het juiste adres te komen. Je komt dichter bij de persoonlijke sfeer van mensen. Thuiszorg verlenen is ook hulpverlenen na de revalidatie, daar waar ik vroeger werkte. Ik was er altijd nieuwsgierig naar! Met de app die ik inmiddels op mijn telefoon heb, kan ik de zorgplannen van de cliënten inzien en daar ook op rapporteren, de achtergronden lezen en meewerken aan de continuïteit van zorg!

Ik werk als gastouder met baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen. Mijn eigen gezin bestaat inmiddels uit (jong)volwassenen en in mijn werk als verzorgende werk ik veelal met volwassenen en ouderen. De levenscyclus is compleet! Ieder heeft zijn eigen verhaal en ontwikkeling en ik vind het prachtig om daar deel van uit te mogen maken! Dit dan nog in combinatie met onze eigen onderneming met melkkoeien en alles wat groeit en bloeit op het land. Een mooi afwisselend leven heb ik en daar geniet ik van!

Gertruud, Verzorgende-IG Care4 Group