Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website en op websites van derden te verhogen. Indien je op akkoord klikt geef je hiervoor toestemming. Klik op instellingen om aan te geven welke cookies je accepteert.

Lees ons privacy statement of onze cookieverklaring voor meer informatie.

16-Aug-2021

IN DE SCHOENEN VAN: Een justitieel verpleegkundige

‘De Care4 Group wist wat mijn wens was en ze waren druk bezig om dat te verwezenlijken.’

Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij de Care4 Group. Ik ben hier gaan werken, omdat ik graag in een gevangenis wilde werken en in een advertentie online zag ik dat dat via de Care4 Group zou kunnen. Voor mij heeft dit zeer goed uitgepakt. Ik wilde graag iets anders dan standaard zorg verlenen. Ik had veel ervaring als verpleegkundige in de thuiszorg. Via de Care4 Group startte ik mijn eerste opdracht als wijkverpleegkundige waardoor ik mij goed kon ontwikkelen en extra kon werken aan mijn kwaliteiten. De Care4 Group wist wat mijn wens was en ze waren druk bezig om dat te verwezenlijken. Opeens was het zo ver! Er kwam een geweldige kans voorbij: ik mocht kijken hoe het was om te werken in de gevangenis als verpleegkundige. Ik vond het meteen hartstikke leuk. Ik werd al snel ingezet als parttime uitzendkracht en na een jaar parttime werken als uitzendkracht ben ik overgenomen door de gevangenis. Ik was erg blij dat dat kon. 

Maar de Care4 Group had nog een leuke opdracht waarbij ook aan mij gedacht werd. De opdracht was bij een preventieve zorgverlener die bedrijfskeuringen faciliteert. Sinds begin 2020 vervul ik deze functie ook parttime. Wat het voor mij bijzonder maakt, is dat ik alles in het Engels moet doen, omdat het een internationale organisatie is. Ik heb daardoor veel verschillende mensen met interessante achtergronden leren kennen. Wat mij verraste is dat ik het erg leuk vind om vanuit een preventieve hoek zorg te verlenen. De combinatie samen met de gevangenis vind ik echt geweldig. Ik heb alleen maar dagdiensten en ik ben altijd in het weekend vrij, ik heb geen lichamelijke klachten meer door mijn werkzaamheden. Bijvoorbeeld steunkousen aantrekken zorgde ervoor dat ik pijnlijke polsen had, ondanks het gebruik van aantrekhulpmiddelen en ik had last van mijn onderrug door het regelmatig moeten werken in ongunstige lichaamshoudingen in een situatie waar bijvoorbeeld nog geen hoog/laag bed was. 

Ik ben God ontzettend dankbaar dat ik in contact ben gekomen met de Care4 Group om mij te laten inzien wat ik erg leuk vind: preventieve zorg in een bijzondere setting. Ik kijk ernaar uit om deze hoek verder te verkennen.